#sidet – Historie 11

Et høyt rop om hjelp til dere som har makt til å gjøre noe med det!! Dagens bemanningsnorm i barnehagen er totalt utilstrekkelig. Med en åpningstid på 10 timer og 15 min og en arbeidstid på 7,5 timer strekker vi rett og slett ikke til. På en avdeling kan personalet daglig oppleve å stå alene med opptil 17 av 24 barn før neste vakt kommer kl. 8. Det samme skjer ofte fra kl 16.

Mange barn har 8,5 til 9 timers dager. I tillegg er det sykdom, møter, pauser og plantid som tar bemanning vekk fra barna. Et enkelt regnestykke viser at vi bare har fullbemanning 2 til 3 timer hver dag. Alle er på jobb innen 9.30, så fra 9.30 til 10.30 er vi fullbemannet. Fra Kl.10.30 avvikler personalet 30 min pause hver( 4 x 30 min pause= 2 t) Så er vi fullt bemannnet fra 12.30 til 14.15, da første vakt går hjem. Hvis det da ikke er møter, foreldresamtaler eller kurs som trekker ut bemanning mellom. 12.30 og 14.15 også.

Enten må bemanningen økes, ellers må det gjøres noe med åpningstider og antall timer barna kan benytte plassen. I coronatiden med mindre grupper og innskrenket åpningstid fikk vi en smakebit av hvordan det burde være. Barna fikk endelig nok voksenkontakt hele åpningstiden og ble sett, hørt og forstått på en helt annen måte. Vi så tryggere, mer fornøyde barn, og også et personale som endelig opplevde å strekke til, og ikke gå med dårlig samvittighet hver eneste dag… Rart å si at man lengter tilbake, men det er sannheten. Hjelp!!! Barna fortjener så MYE MYE MYE bedre!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s