#egentlig – fortelling 1

Jeg jobber som pedagog på en småbarnsavdeling. Vi er 9 barn og 3 voksne. Akkurat innenfor bemanningsnormen. Når jeg har tidligvakt er jeg ferdig på jobb 13.15. Da er det to ansatte som er igjen på de 9 små barna. De første barna blir hentet i 15-tida. I 13-tiden, begynner de første barna å våkne fra duppen sin. Nå starter en hektisk tid for de to som er igjen på jobb.
De skal ta opp 9 små fra vognene sine, og som helst vil sitte på fanget en stund og kose, slik at de våkner opp. De skal ha fruktmåltid, og 9 bleier skal skiftes. Etter et måltid på småbarn er det også en del rydding. Golvet skal kostes, kopper og stoler må også vaskes. «Men kan ikke dette vente til noen er hentet?» Nei, for da er mellomvakt 1 på tur hjem, og det kan fortsatt være 7 barn igjen på avdelingen. I dette tidsrommet blir vi «brannslukkere», går fra den ene konflikten til den andre. Et barn kan ha klatret opp på en stol, å står der og nesten mister balansen, å på andre siden av rommet har et barn tatt fra et annet barn en bok.

En voksen klarer ikke å være tilstede og se alle barna, og gi de den tryggheten de trenger, når de er to voksne igjen. I dette tidsrommet hadde det vært fint å kledd på uteklær og gått ut for ettermiddagen. Men når en voksen rydder etter måltid og bytter bleier, kan ikke en annen ansatt ha ansvaret for påkledning for resterende. For 2 barn er ferdige for å ut, kan ikke en voksen gå ut å ta de i mot. Da må de vente i gangen, og i gangen der er det mye å finne på. Her har vi do, som er kjempe gøy å leke med. Putte ting i do, trekke opp, leke med papiret, å for å ikke snakke om VASKEN. Her kan vi ta mye såpe og lage oversvømmelse, DET ER KJEMPE GØY DET. Og de voksne klarer jo ikke å se dette akkurat nå, for nå skal jo «Petter» får på støvler, og votter.

Det er ikke bare barna denne hektiske hverdagen går utover, men også oss ansatte, vi blir slitne. Vi har en hektisk hverdag. Hadde vi fått denne bemanningsnormen HELE dagen, hadde vi også hadde en bedre jobbhverdag. Jeg er sikker på at sykefraværet i barnehagen hadde gått ned.


Vil du også fortelle hvordan hverdagen etter bemanningsnorm er hos deg?

#faktisk vil kunne gi statistisk informasjon om i hvilken grad bemanningsnormen er reell- du sender inn her:

https://forms.gle/VzRQXYAu5p6AMfuW6

#egentlig vil kunne gi dokumentasjon på hvordan bemanningsnormen fungerer gjennom praksishistorier- du sender inn her:

https://forms.gle/2xNXobPjoR9MD9hz8

Du kan bidra med ubegrenset mengde svar- jo flere svar, jo bedre grunnlag får politikerne til å evaluere normen.

Statistikk og praksisfortellinger vil bli delt (anonymt) på facebook, i ulike medier og til politikere.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s